Råvarulista
På denna sida finns en lista över de ingredienser vi använder, tillsammans med deras INCI-namn.
Öppenhet och transparens är av yttersta vikt när det gäller de ingredienser vi använder. Vi har lagt ner mycket arbete på att säkerställa att vårt produktsortiment innehåller högkvalitativa ingredienser. De råvaror vi använder testas inte på djur. Alla våra råvaror följer CG-metoden.
Våra produkter innehåller inte uttorkande alkoholer (t.ex. etanol), sulfater, mineraloljor, kokosnöt eller mikroplaster (polymer)
|
|
|
|
|
| Produkt |
Vegan |
Doft |
Återfuktande |
Glycerin |
| Ooh So Soft Curls - Hydrating Shampoo |
X |
X |
X |
X |
| Ooh So Soft Curls - Conditioner |
X |
X |
X |
- |
| Ooh So Soft Curls - Oil Treatment |
X |
X |
- |
- |
| Leave-in Conditioner |
X |
X |
X |
X |
| Frizz Control Curly Gel |
X |
X |
X |
X |
| Jojoba Oil & Pea Protein Strengthening Mask |
X |
X |
X |
- |
| My Beautiful Zen Curls Shampoo |
X |
- |
X |
- |
| My Beautiful Zen Curls Balsam |
X |
- |
X |
X |
| Sweet Rosemary Balancing Scalp Oil |
X |
X |
- |
- |
| Broccoli & Bamboo Protection and Shine Oil |
X |
X |
X |
- |
| Active Care Shampoo |
X |
X |
X |
- |
| Active Care Balsam |
X |
X |
X |
X |
| Active Care Protein Spray |
X |
X |
- |
- |
| Active Care Detangling Spray |
X |
X |
X |
- |
| Active Care Leave-in |
X |
X |
X |
X |
|
|
|
|
|
| Produkt |
Aloe Vera |
Sheasmör |
Protein |
Silikon |
| Ooh So Soft Curls - Hydrating Shampoo |
X |
- |
X |
- |
| Ooh So Soft Curls - Conditioner |
X |
X |
- |
- |
| Ooh So Soft Curls - Oil Treatment |
- |
- |
- |
- |
| Leave-in Conditioner |
- |
X |
- |
- |
| Frizz Control Curly Gel |
- |
- |
- |
- |
| Jojoba Oil & Pea Protein Strengthening Mask |
- |
- |
X |
- |
| My Beautiful Zen Curls Schampo |
- |
- |
- |
- |
| My Beautiful Zen Curls Balsam |
- |
- |
- |
- |
| Sweet Rosemary Balancing Scalp Oil |
- |
- |
- |
- |
| Broccoli & Bamboo Protection and Shine Oil |
- |
- |
- |
- |
| Active Care Schampo |
- |
- |
- |
- |
| Active Care Balsam |
- |
- |
- |
- |
| Active Care Protein Spray |
- |
- |
X |
x*vattenlöslig |
| Active Care Detangling Spray |
- |
- |
- |
- |
| Active Care Leave-in |
- |
- |
- |
- |
|
|
|
|
|
Aqua (vatten)
INCI: Aqua/ water eller vatten
Vatten är ett lösningsmedel som används mycket i kosmetika. Det hjälper till att blanda och binda ingredienser.
Arganolja
INCI: Argania Spinosa (Argan) Kernel Oil
Vi får arganolja från trädet Argania spinosa som växer i sydvästra Marocko och dess frön. Oljan pressas från fröna och innehåller mycket essentiella fettsyror, mineraler, vitaminer och spårämnen.
Aloe vera-juice
INCI: Aloe Barbadensis Leaf Juice
Aloe vera innehåller en stor mängd aktiva ingredienser, såsom vitaminer, enzymer, mineraler, sockerarter, salicylsyra och aminosyror. Det är en idealisk ingrediens för att uppnå friskare hår och hårbotten. Aloe vera lugnar kliande hårbotten och återställer hårets glans.
Avokadoolja
INCI: Persea Gratissima (Avocado) Oil
Tack vare vitamin A, E och D samt essentiella fettsyror är avokadoolja en utmärkt vårdande ingrediens för alla hårtyper. Den återfuktar effektivt torrt hår genom att lätt absorberas i hårets porer.
Behentrimonium Methosulfate
INCI: Behentrimonium Methosulfate
hårkonditionerande medel, antistatiskt medel, tensid
Behentrimonium Methosulfate är ett emulgeringsmedel som härrör från rapsolja. Det är ett milt, effektivt emulgeringsmedel från rapsväxten. Det är en katjonisk (positivt laddad) förening som binder sig till negativt laddat hår. Detta gör håret slätt och lättare att reda ut.
Vi använder Behentrimonium Methosulfate för att emulgera våra produkter. Det blandar vatten och olja till en krämig konsistens.
Betain
INCI: Betaine
Naturligt betain är ett aminosyraderivat (trimetylglycin). På grund av sin struktur är det hygroskopiskt (binder vattenånga från luften) och har en återfuktande effekt på hår och hud.
Bambu-extrakt
INCI: Bambusa Vulgaris Extract
Bambu-extrakt är en rik källa till kisel, ett viktigt näringsämne för hår och hud. Kisel spelar en stor roll för att hålla huden och håret friskt.
Butylenglykol
INCI: Butylene Glycol
Butylenglykol är en organisk alkohol som används som lösningsmedel samt som en återfuktande och vårdande ingrediens.
Blåbärsextrakt
INCI: Vaccinium Myrtillus (Bilberry) Fruit/Leaf Extract
Blåbärsextrakt är ett effektivt fuktgivande och exfolierande medel. Det är rikt på fiber, mangan samt C- och K-vitaminer. Det hjälper till att upprätthålla en hälsosam fuktbalans i hårbotten och minska mjäll.
Bergamott eterisk olja (FC-fri)
INCI: Citrus Aurantium Bergamia
Bergamott eterisk olja utvinns från frukten av ett litet träd med det botaniska namnet Citrus Aurantium Bergamia. Bergamott eterisk olja är renande och mild samt antiseptisk, vilket lugnar hudirritationer. Vi använder bergamott eterisk olja som en naturlig parfym. Furocoumarin har tagits bort från bergamottoljan vi använder.
Hydrolyserat ärtprotein
Hydrolyserat ärtprotein innehåller många aminosyror som är viktiga för håret. Det hjälper håret att återgå till sin naturliga form, vilket ger stadga och struktur. Det ger håret elasticitet och hållbarhet. Ditt hår blir lättare att reda ut och styla.
Ricinolja
INCI: Ricinus Communis (Castor) Seed Oil
Ricinolja är rik på ricinolsyra, polyomättade fettsyror. Den återfuktar, gör håret mjukare och smidigare och hjälper till att minska mjäll.
Kapryl-/kaprin-triglycerid
INCI: Caprylic/Capric Triglyceride
Kapryl-/kaprin-triglycerid är en lätt olja som kommer från kokosolja eller palmkärnolja. Den mjukgör håret och främjar hårets hälsa och glans.
Kaprylyl / kaprylglukosid
INCI: Caprylyl / Capryl Glucoside
Mild vegetabilisk icke-jonisk tensid, lösligt ämne. Det ökar schampots lödderegenskaper.
Cetearylalkohol
INCI: Cetearyl Alcohol
Cetearylalkohol är en emulgator, en blandning av cetyl- och stearylalkohol. Den fungerar som en mjukgörande ingrediens och stabiliserar produkten.
Cetylalkohol
INCI: Cetyl Alcohol
Cetylalkohol är en naturlig, icke-animalisk, mättad fettalkohol. Den är en emulsionsstabilisator, opacitets- och texturmodifierare samt en mjukgörande ingrediens. Den förhindrar att olje- och vattenfasen i emulsionen separeras och ger produkterna god spridbarhet.
Cetrimoniumklorid (emulgeringsmedel)
INCI: Cetrimonium Chloride
Cetrimoniumklorid är ett kvartärt ammoniumsalt. Det är antistatiskt (positivt laddat) och motverkar trassel samt hjälper till att vårda och släta ut håret. Det fungerar också som ett konserveringsmedel genom att hämma bakterietillväxt.
Citronsyra
INCI: Citric Acid/Citrus limon (Lemon) Fruit Extract
Citronsyra är en svag organisk syra som finns i citrusfrukter. Vi använder den för att balansera pH-värdet i våra produkter till en optimal nivå.
Kokamidopropylbetain
INC: Cocamidopropyl Betaine
Kokamidopropylbetain är ett milt amfotert ytaktivt medel som tillverkas av kokosnöt. Det förbättrar och stabiliserar skumbildningen.
Etylhexylglycerin
INCI: Ethylhexylglycerin
Etylhexylglycerin är ett bredspektrumkonserveringsmedel som verkar mot både grampositiva och gramnegativa bakterier, jäst och mögel.
Glycerin
INCI: Glycerin
Glycerin är ett växtbaserat fuktgivande medel. Det är en fuktgivare som förbättrar glans och mjukhet. Det förbättrar hårets hanterbarhet och minskar kluvna toppar.
Guarhydroxipropyltrimoniumklorid
INCI: Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride
Guarhydroxipropyltrimoniumklorid är ett vattenlösligt derivat av naturligt guargummi. Det vårdar och slätar ut håret.
Druvkärneolja
INCI:Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil
Druvkärneolja är en naturlig olja som är kallpressad från druvkärnor. Druvkärnor är ett effektivt naturligt fuktgivande och vårdande medel för håret. Den är rik på omega-6-fettsyror, stearinsyra samt en mängd olika vitaminer, såsom A-, D- och E-vitamin.
Jojobaolja
INCI: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil
Jojobaolja är ett oljeliknande vax som utvinns från fröna av jojobaväxten. Jojoba är rik på vitaminer och mineraler som ger näring åt håret, inklusive C-, B- och E-vitaminer, koppar och zink. Jojobaolja har visat sig likna det fett som hårbotten och huden producerar. På grund av denna likhet används jojobaolja för att förbättra, mjukgöra och återfukta både hud och hår.
Eterisk lavendelolja
INCI: Lavandula (Lavender) Angustifolia Oil
Vi använder eterisk lavendelolja som en naturlig parfym. Den har lugnande egenskaper som doft.
Maltodextrin / VP-sampolymer
INCI: Maltodextrin/VP Copolymer
Maltodextrin / VP-sampolymer är en naturligt härledd, sockerbaserad, hårreparerande, icke-jonisk polymer.
Eterisk söt apelsinolja
INCI: Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil Expressed
Vi använder eterisk söt apelsinolja som en naturlig doft. Den har också antimikrobiella effekter.
Eterisk pepparmyntsolja
INCI: Mentha Piperita(Peppermint) Oil
Vi använder eterisk pepparmyntsolja som en naturlig doft. Pepparmyntsolja kan hjälpa till att lugna kliande hud.
PEG-40 hydrerad ricinolja
INCI: PEG-40 Hydrogenated Castor Oil
PEG-40 hydrerad ricinolja är ett växtbaserat icke-joniskt ytaktivt medel. Det är ett polyetylenglykolderivat av hydrerad ricinolja. Det används som emulgeringsmedel, lösningsmedel och ytaktivt medel. Det löser upp vattenolösliga ingredienser, såsom eteriska oljor.
Fenoxietanol
INCI: Phenoxyethanol
Fenoxietanol är ett bredspektrumkonserveringsmedel mot både grampositiva och gramnegativa bakterier, jäst och mögel.
Pantenol (provitamin B5)
INCI: Panthenol
D-pantenol är ett pro-vitamin av vitamin B5. Det används i hår-, hud- och nagelprodukter. Det fungerar som en vårdande ingrediens för hud och hår och ger djupgående fukt. Det förbättrar fuktbalansen, elasticiteten och förhindrar skador på håret.
Polyakrylat-korspolymer-6
INCI: Polyacrylate Crosspolymer-6
Polyakrylat-korspolymer-6 är en syntetisk polymer som fungerar som förtjockningsmedel och hjälper till att hålla kosmetiska formuleringar stabila. Den bildar en transparent gel som känns sammetslen och fyllig. Denna polymer är inte en mikroplast (icke-mikroplastpolymer, ECHA).
Kaliumsorbat
INCI: Potassium Sorbate
Kaliumsorbat är ett inaktivt salt av sorbinsyra. Det bekämpar aktivt mögel och har viss effekt även på jäst och bakterier.
Propandiol
INCI: Propane-1,3-diol
Propandiol är ett naturligt, hudvänligt och konserveringsmedelsförstärkande fuktgivande medel. Det framställs genom att använda glukos. Propandiol fungerar som en mjukgörande och återfuktande ingrediens.
Sorbitol
INCI: Sorbitol
Sorbitol är en växtbaserad fuktgivande ingrediens och förtjockningsmedel. Det är en fuktkräm som förbättrar glans, mjukhet och hanterbarhet samt minskar kluvna hårstrån.
Solrosfröolja
INCI: Helianthus annuus (Sunflower) Seed Oil
Solrosfröolja är en effektiv mjukgörande och återfuktande ingrediens för både hud och hår. Oljans huvudkomponenter är linolsyra, oljesyra och palmitinsyra. Dessutom innehåller den lecitin, karotenoider, tokoferoler samt vitamin A, D och E.
Sockerlönn
INCI: Acer Saccharum (Sugar Maple) Extract
Sockerlönn främjar hårets glans, minskar kluvna toppar och stärker skört hår.
Sheasmör
INCI: Butyrospermum parkii (Shea) Butter
Sheasmör innehåller vitamin A och E. Det är en effektivt återfuktande och mjukgörande ingrediens som ger skydd åt håret mot miljömässiga stressfaktorer.
Natriumbensoat
INCI: Sodium Benzoate
Natriumbensoat är ett livsmedelsklassat konserveringsmedel.
Sockerrörsextrakt
INCI: Saccharum Officinarum (Sugar Cane) Extract
Sockerrör innehåller mycket vitaminer, som B12, C och A, samt spårämnen som zink, kaliummangan och kalcium. Det hjälper till att hålla håret i gott skick; ökar glansen, minskar kluvna toppar och stärker skört hår.
Tetrasodium Glutamate Diacetate
INCI:Tetrasodium Glutamate Diacetate
Tetrasodium Glutamate Diacetate används i kosmetika som stabiliseringsmedel. Det förhindrar naturliga färgförändringar i schampon och geler. Det används för att förbättra och bevara formelns ingredienser, och fungerar även som ett kelatbildande medel för tungmetaller.
E-vitamin
INCI: Tocopherol
E-vitamin är en antioxidant som förhindrar oxidation av de eteriska oljor vi använder.
Xantangummi
INCI: Xanthan Gum
Xantangummi används som emulsionsstabilisator och vattenbindare i krämer, och kan användas för att justera viskositeten.